Deelnemen met jouw weerstation

Indien je wilt deelnemen aan de weerstationskaart kan je deze instructies gebruiken.

Hoe werkt het?

De weerstationskaart haalt elke 5 minuten de gegevens op van alle deelnemende stations. Deze data word dan getoond op de weerstationskaart. Je kan zelf eenvoudig jouw station toevoegen door een account aan te maken en in het dashboard op de knop "station toevoegen" te klikken.

Hoe voeg ik mijn station toe?

Bekijk de instructievideo

1. Een account aanmaken

Voordat je jouw station kan toevoegen, dien je een account aan te maken. Dit kan eenvoudig door op de knop "registreren" in de menubalk te klikken. (Op jouw telefoon vind je deze in het menu rechtsboven, door op de 3 streepjes te klikken)

2. De geschikte deelmethode selecteren

Er zijn momenteel 2 manieren om deel te nemen: Data sturen via een push request volgens het WU protocol (bvb voor een WS-5500) of een HWA.TXT file. Veel weerstations delen al data met andere weersites door middel van een hwa.txt bestand, je kan hier een voorbeeld vinden van een hwa.txt bestand.

Mocht je op een andere manier jouw data willen delen, dan kan je mij een mailtje sturen zodat ik deze kan toevoegen: vincent@vincentlammens.be

3. Jouw station toevoegen

Vervolgens kan je jouw station toevoegen. Na het inloggen kom je op het dashboard terecht. Onderaan op deze pagina zul je een knop zien om jouw weerstation toe te voegen.

Je zult vervolgens de gegevens van jouw weerstation moeten invullen, zoals de naam (plaatsnaam), coordinaten, land, type en url (zie 2). Vervolgens klik je op "toevoegen".

4. Klaar!

Eens jouw station is toegevoegd zul je binnen 5-10 minuten jouw data kunnen bekijken op de kaart!

Kan ik de weerstationskaart tonen op mijn website?

Ik ben momenteel bezig met een widget te ontwikkelen waarmee je de weerstationskaart kunt toevoegen. Dit zal binnenkort dus zeker kunnen!

Help, ik kom er niet uit. Waar kan ik hulp vragen?

Als je hulp nodig hebt, aarzel niet om mij een mailtje te sturen: vincent@vincentlammens.be